Midwinterviering, Zondag 18 december

1.onderboom

Al duizenden jaren wordt de winterwende in vele culturen op het noordelijk halfrond als feest gevierd. Een bijzonder moment waarop het licht na een periode van duisternis en verwijdering, rechtsomkeert maakt en de dagen weer gaandeweg beginnen te lengen. Een feest waarbij de zon aangemoedigd wordt om weer te gaan schijnen en de duisternis verdreven wordt.

Op de natuurbegraafplaats kijken we hier naar uit. Licht is belangrijk voor de het ritme in de natuur, voor het leven. Ze brengt hoop en energie. Het lijkt ons daarom mooi om dit samen te beleven.

In onze viering vinden we het licht en de feestelijkheid terug in de muziek, poëzie en verhalen. We ontsteken lichtjes en denken daarbij aan onze dierbaren. We verwarmen ons rond het vuur met warme drank en elkaars gezelschap. 

Programma

  • 15.30 uur gelegenheid om lichtjes te plaatsen op de graven en in de centrale lichtcirkel.(wij zorgen voor natuurvriendelijke kaarsen)
  • 16.00 – 17.00  uur vieringmet muziek van Cotton Rose, verhalen van Kees van Kemenade, poëzie en een afsluitend lichtritueel.
  • 17.00 – 17.30 uur samenzijn rond het vuur met warme dranken en lekkernijen

Eerste exemplaar 'Een natuurljke dood'
Tijdens de viering wordt het eerste exemplaar van ‘Een natuurlijke dood’  gepresenteerd. Een speciale uitgave met daarin de lezing van Johan van de Gronden, voormalig directeur Wereld Natuur Fonds, voorgedragen tijdens de officiële opening in september.

Graag tot 18 december!

De viering plaats  onder de luifel in de openlucht, kleed u daarom warm en denk aan een zaklamp. Aanmelden is niet nodig, maar wordt wel gewaardeerd. Bij voorkeur via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.